Wetenschappers in de media

De wetenschappers van The School of Business and Ecnomics worden regelmatig voor hun expertise gevraagd in verschillende media-uitingen. Een kleine greep uit de verschillende optredens, opinies en artikelen van onze wetenschappers.

Dr. Aylin Aydinli bij Universiteit van Nederland: Hoe beïnvloedt sale wat je koopt? Uitverkoop, 1+1 gratis, alles 50% korting! Word jij wel eens verleid iets te kopen als je een aanbieding ziet? Welke invloed heeft sale op jou? Dr. Aylin Aydinli legt uit hoe aanbiedingen je koopgedrag veranderen, welke invloed dit heeft op voedselverspilling en hoe acties ook negatief kunnen uitpakken voor een winkel. Bekijk de uitzending.

Hoogleraar Marcel Canoy adviseert demissionair premier Mark Rutte over menselijke maat Marcel Canoy - hoogleraar op het gebied van gezondheidseconomie - streeft naar het terugbrengen van de menselijke maat in onze maatschappij. In zijn plan om dit te bewerkstelligen ligt de focus op het doorbreken van een terugkerende cyclus waarin de menselijke maat verloren gaat. Op maandag 10 mei stipte demissionair premier Mark Rutte de ideeën van Canoy aan in een interview met Nieuwsuur. Later die week bracht hij ze ter sprake in de Tweede Kamer. Lees meer over Canoy en zijn plannen in een interview dat verscheen in Trouw.

Dr. Maarten de Groot over hoe rijke families rijk blijven Veel vermogende families zijn transgenerationeel georiënteerd. Maarten de Groot - wetenschappelijk directeur bij het Centre for Enterprise Family Research - onderzocht hoe deze families hun vermogen meerdere generaties kunnen behouden door niet het familiebedrijf te analyseren, maar de familie zelf. Hij had wereldwijd contact met meer dan duizend vermogende families. De Groot concludeert dat het behoud van welvaart wordt bevorderd door effectief familiebestuur en sterk sociaal kapitaal, en dat vermogensbehoud dus niet over geld gaat. Lees meer over De Groot en zijn onderzoek in de Volkskrant.

Prof. dr. Wout Dullaert verkent de Nederlandse farmaceutische supply chain Globaliserende productieketens zijn kwetsbaar voor schokken. Dit is duidelijk zichtbaar door de corona-crisis. De crisis stelt de Nederlandse farmaceutische supply chain voor uitdagingen en legt bestaande problemen en kwetsbaarheden bloot. Het veiligstellen van de geneesmiddelenvoorziening en daarmee het welzijn van patiënten vergt veel inspanning en creativiteit. In opdracht van TKI Dinalog voerde een team van de VU onder leiding van Wout Dullaert een verkennende analyse uit van de structuur van de Nederlandse farmaceutische keten. Dullaert sprak erover in NRC en in Pointer op Radio 1.

DEEL DEZE PAGINA