Wetenschappers in de media

De wetenschappers van The School of Business and Ecnomics worden regelmatig voor hun expertise gevraagd in verschillende media-uitingen. Een kleine greep uit de verschillende optredens, opinies en artikelen van onze wetenschappers.

Meetobsessie Organisatiewetenschapper Berend van der Kolk is een uur lang te gast in het radioprogramma Gaan! van BNNVARA. Hij onderzoekt wat het meten van onze prestaties met ons doet, zowel met het individu als de maatschappij. ‘’We leggen de meetlat alsmaar hoger, de druk om te presteren neemt toe en ondertussen verliezen we werkelijke doelen uit het oog’’, concludeert hij.

Onder Commissarissen Wanneer er weer een groot bedrijfsschandaal bekend wordt in de media, staat de raad van commissarissen er vaak bij te kijken. Waarom is het toezicht vaak zo ontoereikend? Ligt het aan de spelers, of aan het systeem? Promovendus corporate governance Marilieke Engbers vertelt erover in het radioprogramma Zaken Doen op BNR.

Nog een keer coronasteun Economen vinden dat de nadelige effecten op de economie te groot worden door de coronasteun, omdat óók bedrijven die onder normale omstandigheden failliet zouden gaan, met die steun overeind worden gehouden. Werknemers blijven zo vastzitten in banen zonder toekomst, terwijl andere bedrijven hen hard nodig hebben. Daarom vindt hoogleraar bestuur en economie Raymond Gradus het onverstandig dat de loonsubsidie NOW nu terugkeert. “Het bevriest de dynamiek van de arbeidsmarkt” zegt hij in NRC.

Scholen sluiten Het andermaal sluiten van de scholen heeft desastreuze gevolgen voor kinderen en jongeren. De vrijgemaakte miljarden om achterstanden in te halen zijn dan weggegooid geld, aldus het adviesorgaan Onderwijs-OMT met o.a. hoogleraar Economie Bas van der Klaauw in een opiniestuk in de Volkskrant.

DEEL DEZE PAGINA